Tenis

Đoković zna koja je slaba tačka Nadala na Rolan Garosu

Đoković zna koja je slaba tačka Nadala na Rolan Garosu
Foto: Tanjug/AP | Đoković zna koja je slaba tačka Nadala na Rolan Garosu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nakon osvajanja mastersa u Rimu okreće pripremama za Rolan Garos, a ističe da kada je riječ o favoritima na francuskom grend slemu nikoga ne smijete da stavite ispred Rafaela Nadala.

"Kralj šljake" Nadal osvojio je 12 titula u Parizu.

"Učinak koji on ima tamo, istorijat njegovih rezultata - jednostavno ne smete nikog da stavite ispred njega. Ali, definitivno je Dijego Švarcman pokazao da Nadala možete da pobedite na šljaci (pobedio ga u dva seta u Rimu)", izjavio je Đoković, koji je u finalu turnira u Rimu pobijedio Švarcmana.

Rolan Garos će se ove godine prvi put u istoriji igrati krajem septembra, za razliku od prethodnih godina kada se igrao krajem maja, što će drastično uticati na uslove igre.

"Uslovi na kojima je Nadal igrao - teška šljaka, mali odskos, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvetljenjem, manji odskok, tako da ne znam... Siguran sam da on ne preferira takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži pa može da koristi mnogo više spina. Tako da - videćemo, biće interesantno", objasnio je srpski teniser, a prenio B92.

Prošle sezone Rafa je osvojio titulu pobjuedom nad Dominikom, Timom, a Đoković je ispao u polufinalu.

"Iako je on prvi favorit postoje igrači koji tamo mogu da ga pobede. Igra se na pet dobijenih setova, tako da morate da budete potpuno spremni kako biste trijumfovali", dodao je Novak.

Turnir u Parizu počinje 28. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije