Tenis

"Đokovića će više pamtiti po Adria turu nego grend slem titulama"

"Đokovića će više pamtiti po Adria turu nego grend slem titulama"
Foto: Tanjug/AP | "Đokovića će više pamtiti po Adria turu nego grend slem titulama"

Dešavanja sa Adria tura i dalje izazivaju reakcije teniske javnosti, a ovoga puta organizaciju turnira i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, idejnog tvorca Tura, kritikovao je Sever Dron, nekadašnji član Dejvis kup reprezentacije Rumunije.

Sedamdesetšestogodišnji Rumun, nekadašnji trener Anrija Lekonta i Virdžijinije Ruzići, je uporedio Đokovićevu situaciju sa Marijom Šarapovom i njenim skandalom iz 2016. kada je suspendovana zbog korištenja zabranjene supstance meldonijuma, prenio je B92.

"Nažalost, mislim da će Đoković ostati upamćen u istoriji tenisa zbog ove nesrećne situacije i da će to na njegov status uticati više nego što će osvojene grend slem titule", rekao je Dron za "DigiSport" i dodao:

"Koliko je sve ovo vrijedno na planetarnom nivou? Isto je kao sa Šarapovom kojoj su, nakon što je priznala da se dopingovala, krenuli da osporavaju titule. Šteta je zbog djece koja vide kako se 'spuštaju' njihovi heroji koje su stavljali na pijedestal".

Đoković je na meti kritika jer je u vrijeme pandemije virusa korona organizovao Adria tur, koji je nakon potizivnih rakcija, sa pojavom virusa među učesnicima počeo da dobija kritike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije