Tenis

Đokovićev čovjek: On je fenomen, ali je jako težak

Đokovićev čovjek: On je fenomen, ali je jako težak
Foto: X/Tennis World Italia | Đokovićev čovjek: On je fenomen, ali je jako težak

Marko Paniki, kondicioni trener Novaka Đokovića, ističe da najbolji teniser svijeta nameće velike zahtjeve pred sebe, ali i pred druge.

Tokom ove godine Đoković je u superlativima govorio o Italijanu, čovjeku koji je mnogo više od samo kondicionog trenera. Vrlo često smo u prilici da vidimo kako Novak od njega traži konkretne inpute kada je u pitanju određeni udarac ili pozicija na terenu, pogotovo kada se radi o riternu.

''Postoji više od jednog razloga zašto je Nole tu gdje jeste, ali moramo da počnemo od činjenice da je on genetski fenomen – sposoban je da sve radi jednostavno i u kontinuitetu, ali sposoban i da radi stvari koje drugi jednostavno nisu u stanju. Nije uvijek moguće kopirati ga'', rekao je Paniki.

A zatim je dodao:

''Zna dokle može da ’gura’ sebe i ima iskustvo da razumije šta mu sopstveno tijelo poručuje. Mi iz tima mu pružamo podršku tako što mu dajemo oruđa da dalje razvije svoje sposobnosti. Novak je zahtjevan šampion – želi mnogo od sebe, a to znači i da oni oko njega moraju da se prilagode takvim ambicijama“.

Australijan open, na kojem će Đoković pokušati da osvoji jedanaestu titulu, počinje 14. januara.

''Njegova motivacija je uvijek visoka, bez padova. Počinjemo sa pripremama 10. decembra i poslije toga idemo u Australiju“, zaključuje Paniki.

Podsjećamo, prije Melburna, Đokovića očekuje nastup na Junajted kupu gdje će braniti boje srpske reprezentacije, s obzirom da se radi o timskom takmičenju. U timu bi mu se trebali, bar kako je najavljeno, pridružiti Olga Danilović kao i Hamad Međedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije