Tenis

Domić: Dobra prilika za promociju Brčkog

Domić: Dobra prilika za promociju Brčkog
Domić: Dobra prilika za promociju Brčkog

BRČKO - Teniski turnir "Brčko open 2015", koji će ove nedjelje biti održan u organizaciji Teniskog kluba /TK/ "Prohema", dobra je prilika da se distrikt Brčko promoviše izvan granica BiH i da bude prepoznatljiv na sportskim i turističkim kartama Evrope i svijeta, izjavio je danas gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

On je priredio prijem za predstavnike uprave "Proheme", organizatora ovog turnira koji je Svjetska teniska asocijacija /ITF/ uvrstila u Fjučers seriju takmičenja.

Generalni pokrovitelj ovog 12. teniskog turnira u Brčkom je Vlada distrikta.

"Prethodnih godina na račun organizacije teniskog turnira u Brčkom i njegove kvalitetne infrastrukture izrečeno je mnogo pohvala. Danas su nas organizatori informisali da je sve spremno da se i ovo takmičenje odvija na željenom nivou", rekao je <Domić na konferenciji za novinare. 

Prema riječima predsjednika TK "Prohema" Dalibora Šarenca, na ovogodišnji turnir u Brčkom, čiji je nagradi fond 10.000 američkih dolara, prijavila su se 64 takmičara iz 16 država, među kojima i iz Čilea, Japana i Australije.

Među prijavljenim teniserama su i trojica iz BiH – Martin Nikić,Tomislav Brkić i Nerman Fatić. 

Proteklog vikenda i danas igrani su kvalifikacioni mečevi u singlu i dublu, a slijede mečevi za plasman u završni dio turnira. 

Polufinalni mečevi i u singlu i u dublu igraju se naredne subote, a finalni u nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije