Tenis

Dominik Tim ne dolazi u Beograd

Dominik Tim ne dolazi u Beograd
Foto: Tanjug/AP | Dominik Tim ne dolazi u Beograd

Austrijski teniser Dominik Tim odustao je od učešća na Srbija Openu koji u ponedjeljak 19. aprila počinje u Beogradu.

Četvrti igrač svijeta saopštio je da se još nije oporavio od povrede koljena, uz napomenu da se nada da će sledeće godine biti dio turnira u srpskoj prijestonici.

"2021. jednostavno ne želi da krene. Nažalost, moram da otkažem turnir sljedeće nedjelje u rodnom gradu Novaka Đokovića. Boli me koleno i otišao sam da posetim doktora. Nije veliki problem, ali moram se pobrinuti za to. Definitivno nisam dovoljno spreman za igranje sljedeće nedjelje. Užasno mi je žao jer sam se mnogo radovao ovom turniru. Nadam se da ću moći da igram u Beogradu 2022. Godine", istakao je Tim i nastavio:

"To će odložiti moj povratak na ATP tur u Madrid. Najkasnije nakon toga želim da budem potpuno spreman početkom maja da igram pravi tenis. Nema sumnje, glavni cilj do leta je Otvoreno prvenstvo Francuske - u Parizu moram da budem najbolji".

U Beogradu neće igrati ni 14. igrač svijeta Gael Monfis, koji je posljednji put na terenu bio još 8. februara kada je na startu Australijan Opena poražen od Finca Emila Rusuvuorija rezultatom 3:2.

Umjesto 34-godišnjeg Francuza mesto u glavnom žrijebu dobio je Italijan Salvatore Karuso, trenutno 76. igrač na ATP listi.

Prvi nosilac u srpskoj prijestonici će biti svjietski broj jedan Novak Đoković. Iz top 10 na turniru će učestvovati još Mateo Beretini, kao i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Aslan Karacev.

(Sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije