Tenis

Druga titula u karijeri za Tomija Pola

Druga titula u karijeri za Tomija Pola
Foto: Tanjug/AP | Druga titula u karijeri za Tomija Pola

U američkom finalu u Dalasu favorit Tomi Pol slavio je pobjedu protiv Markosa Đirona, u prilično uzbudljivom meču – 7:6 (7:3), 5:7, 6:3.

Tomi Pol je po drugi put u karijeri stigao do trofeja. Poslije novembra 2021. godine kad je bio najbolji na turniru u Stokholmu, Pol se radovao pred svojim navijačima u Dalasu.

Kao i tada i sada se radilo o turniru serije 250. Pol je bio drugi nosilac na turniru, tako da i nije neko iznenađenje što je podigao trofej, prvi nosilac Frensis Tijafo zaustavljen je u četvrtfinalu, bolji od njega bio je upravo finalista Điron.

U prvom setu, koji je bio i najuzbudljiviji, oba tenisera načinila su po jedan brejk. U taj-brejku je ipak Pol bio prisebniji, pa je dobio prvi set.

Điron je imao snage da uzvrati u drugom. Tada mu je jedan brejk bio dovoljan da osvoji set, ostvario ga je u 11. gemu, a potom je odlično odradio posao na svoj servis.

Pol je odlično krenuo u trećem setu, poveo je sa 3:0, stekao brejk prednosti, a potom i lako priveo meč kraju protiv zemljaka Đirona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije