Tenis

Džumhur: Ostaje žal što meč protiv Đokovića u Sarajevu nije održan

Džumhur: Ostaje žal što meč protiv Đokovića u Sarajevu nije održan
Foto: Fena | Džumhur: Ostaje žal što meč protiv Đokovića u Sarajevu nije održan

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur trebao je ovog mjeseca u Sarajevu igrati egzibicioni meč protiv najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića.

Kako je Džumhur kazao danas na konferenciji za medije, ideja za takav događaj postoji već duže vrijeme, a Đoković već duže vrijeme ima želju da dođe u Sarajevo. 

"Ostala je velika žal što meč nije održan. Novak mi je uvijek govorio da želi doći u Sarajevo da odigramo takav meč. To bi mnogo značilo i meni, ali i popularizaciji tenisa u BiH i našim mladim teniserima. Mi smo u kontaktu i vjerujem da će se takav događaj održati čim se stvore uslovi", izjavio je bh. teniser. 

Osvrnuo se i na Adria Tour, turnir koji je Đoković organizovao, a koji je doživio prekinut nakon što je korona virus ušao među igrače.

"Svijetu je trebao krivac u vidu poznate osobe, pa su se sada svi okomili na Novaka, ali vjerujte da je on sve učinio u najboljoj namjeri. Htio je da se svi vratimo tenisu i uživamo u tom prelijepom sportu", rekao je Džumhur. 

Dodao je da bi se volio vratiti u Beograd i nastaviti igrati teniske turnire koje je organizovao Janko Tipsarević, ali da to vjerovatno neće biti moguće zbog trenutnih dešavanja u tom gradu. Nije siguran ni da će grand slam US Open biti održan s obzirom da veliki broj tenisera ne želi otputovati u SAD pod trenutnim okolnostima. 

"Svi sportovi su se vratili nakon pauze, ali tenis je u najtežoj poziciji jer igrači moraju mnogo putovati. Ja lično sam jedan od onih kojih žele da igraju, ali ne znam da li će nam situacija dozvoliti", dodao je.

Damirov otac i trener Nerfid Džumhur rekao je da su teniski tereni na Koševu bili idejno rješenje za meč između Damira i Novaka Đokovića, ali da su prethodno razmatrane lokacije poput parkinga na Trebeviću ili parking kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić. 

Osvrnuo se i o statusu vrhunskog sportiste za Damira, o čemu je u medijima bilo riječi u proteklom periodu. Naglasio je da je Damir ispunio normu za dobijanje tog statusa, ali da je njegova prijava odbijena od nestručnih ljudi. 

"Ipak smo nastavili borbu i Damir je osigurao status koji zaslužuje", zaključio je Nerfid Džumhur. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije