Tenis

Džumhur: Protiv Nadala ne idem sa bijelom zastavicom

Džumhur: Protiv Nadala ne idem sa bijelom zastavicom
Foto: Arhiva | Džumhur: Protiv Nadala ne idem sa bijelom zastavicom

Damir Džumhur nakon pobjede u drugom kolu Australian Opena izjavio je da u naredni duel, kojeg igra protiv Rafaela Nadala ne želi doći sa bijelom zastavom.

Objećao je pružiti svoj najbolji tenis.

"Ovo danas je bio jedan izuzetno težak meč, ali pokazujem da sam mentalno jak. Nastavio sam tamo gdje sam stao prošle godine. Odradio sam svoj dio posla na Australian Openu. Igrao sam puno bolje nego prvo kolo, mogao sam i ranije da riješim meč", naveo je bh. teniser.

Džumhur je pojasnio da je i ranije mogao da riješi susret protiv Džona Milmana, da je iskoristio tri break lopte u drugom setu, kod rezultata 3:1.

"Nakon izgubljenog drugog seta napravio sam igru koja je bila dobitna. Treći i četvrti set sam odigrao na vrhunskom nivou".

Nada se da će se u potpunosti oporaviti do duela sa Rafaelom Nadalom koji je na rasporedu za dva dana, 19. januara.

"Motivacija mi je da igram što bolje protiv njega. Želim da pokažem svoj najbolji tenis. Ne idem sa bijelom zastavicom, hoću da pokušam nešto da napravim. Igram protiv prvog igrača svijeta", izjavio je.

Otežavajuća okolnost je to što sutra igra dubl sa Lajovićem, ali je istaknuo da će dati sve od sebe, te da će sve vrijeme na raspolaganju iskoristiti za odmor.

"Idem po veliki rezultat", kazao je u izjavi za medije.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije