Tenis

Džumhur: Uslovi na nekim turnirima mogu biti opasni

Džumhur: Uslovi na nekim turnirima mogu biti opasni
Foto: Ilustracija | Džumhur: Uslovi na nekim turnirima mogu biti opasni

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zadovoljan je nastupom na prvom Gren Slemu sezone u Melburnu, na kojem je izborio nastup u šesnastini finala, ali danas se osvrnuo na uslove na pojedinim turnirima, istakavši da mogu "biti opasni".

Nakon pobjeda nad Italijanom Paolom Lorencijem sa 3:2 i Australijancem Džonom Milmanom sa 3:1, Džumhur je u 3. kolu Australijan Opena eliminisan od prvog tenisera svijeta Španca Rafaela Nadala sa 3:0.  

On je danas rekao da nesnosne vrućine mogu mnogo da utiču na igru tenisera, ali naglasio da dosta zavisi od samih igrača.

"Sigurno da vremenski uslovi utiču. Nikome vrućina ne odgovara, da se razumijemo, nekome više nekome manje. Tenis je u suštini prilagodba, jer ukoliko možete da se prilagodite trenutnim uslovima. Melburne je zaista čudan grad, danas može biti 40 stepeni, sutra 20 i jak vjetar. Tako da je uvijek bitno prilagođavanje uslovima", rekao je bh. teniser.

Džumi smatra da bi trebalo da postoji granica kada se prekidaju mečevi, prvenstveno misleći na turnir u Sidnejju.

"Taj dan kada sam igrao izmjereno je 47,3 stepena u hladu što je bio najtopliji dan u posljednjih 80 godina. Meni je nerealno igrati po takvoj vrućini, na terenu su izmjerili 66 stepeni tako da ne znam šta je neophodno da se takav meč prekine", dodao je Džumhur.

Najbolji bh.teniser je naglasio da bi morale postojati neke granice, jer takvi uslovi su prije svega opasni za sportiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije