Tenis

Džumhur bolji od Čekinata za osminu finala

Džumhur bolji od Čekinata za osminu finala
Foto: Instagram | Džumhur bolji od Čekinata za osminu finala

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur plasirao se u osminu finala ATP turnira u kineskom Žuaiju nakon što je savladao 67. tenisera planete Marka Čekinatija.

Meč je trajao tačno dva sata, a Džumi je slavio nakon preokreta rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:2.

Oba tenisera su dobro počela meč, a nakon razmjene izgubljenih servisa rezultat je bio u egalu do 5:4 za Italijanskog igrača. U narednom gemu Čekinato je propustio čak tri set lopte pa je Damir izjednačio na 5:5. Ipak, prilikom narednog Džumhurovog servisa Italijan je napravio brejk i poveo u meču. Vrijedi istaći da je Čekinato brutalno servirao u prvom setu i ostvario čak šest asova.

Drugi set je donio nešto malo manje uzbuđenja. Damiru je bio dovoljan brejk u sedmom gemu kada je došao do prednosti od 4:3. Do kraja je sačuvao svoj servis i izjednačio u ovom duelu.

Čekinato je grozno otvorio odlučujući set i izgubio je dva od svoja prva tri servisa. Džumhur ovaj poklon nije propuštao i tako je nakon preokreta sasvim zasluženo savladao Italijana, piše "Klix.ba".

Inače, ovo je bio njihov osmi međusobni duel. Damiru je ovo bila treća pobjeda, ali i prekid crnog niza budući da je Čekinato slavio u posljednjih pet mečeva.

Džumhur će u osmini finala igrati protiv pobjednika meča između Južnokorejca Vu Kvon Suna i favorizovanog Francuza Lukasa Puj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije