Tenis

Džumhur dobio novog sponzora

Džumhur dobio novog sponzora
Foto: Velibor Tripić | Džumhur dobio novog sponzora

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur potpisao je dvogodišnji sponzorski ugovor s kompanijom HIFA Petrol.

Džumhur se na taj način pridružio atletičaru Amelu Tuki i mladom igraču bilijara Sanjinu Pehlivanoviću, koji već neko vrijeme imaju saradnju s HIFA Petrolom.

"HIFA Petrol se pridružila mom timu i sada ćemo pokušati zajedno da pravimo još bolje rezultate. Nadam se da će HIFA Petrol nastaviti davati podršku mladim sportistima koji to zaslužuju", rekao je Džumhur. 

Svjetski juniorski prvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović čestitao je Džumhuru na ostvarenim rezultatima, te naglasio da je HIFA Petrol među rijetkim kompanijama u BiH koje pomažu mladim sportistima.

Pehlivanović će početkom godine nastupiti na turniru u Kini, a zatim ga očekuje učešće na euroturovima, a nada se plasmanu među najbolja 32 igrača kako bi se kvalifikovao za svjetsko prvenstvo. 

Džumhur je sinoć proglašen za najboljeg sportistu BiH u izboru "Ne­za­vi­snih no­vi­na" i Ra­dio-te­le­vi­zi­je BiH.

U ovoj godini, Sarajlija je osvojio dva ATP naslova iz serije 250 - u Sankt Peterburgu i Moskvi, a sezonu završio na 30. mjestu ATP rang liste, što je njegov najbolji rezultat.

"Iza mene je najuspješnija sezona u karijeri i nadam se da ću ovako nastaviti u narednom periodu.  Želim 2018. godinu završiti među top 20 igrača na svijetu. Bitno je da na početku igram dobro, jer u tom period mogu napraviti veći skok, budući da tada ne branim veliki broj bodova a onda mogu rasterećeno dalje nastaviti", rekao je Džumhur.

Ističe da pripreme za narednu sezonu zasad teku po planu i da njegov tim dobro radi da u potpunosti bude spreman. Narednu godinu započeće turnirima u Brizbejnu (ATP 250) početkom januara, nakon toga u Sidneju, takođe iz serije ATP 250, dok australijsku turneju završava prvim Gren Slem turnirom u 2018. godini - Australian Openom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije