Tenis

Džumhur nakon izbacivanja sa Rolan Garosa: Razočaran sam

Džumhur nakon izbacivanja sa Rolan Garosa: Razočaran sam
Foto: Wikipedia/arhiva | Džumhur nakon izbacivanja sa Rolan Garosa: Razočaran sam

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur potvrdio je da neće moći da učestvuje na predstojećem Rolan Garosu, pošto je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na testiranju na virus korona, te istakao da je uvjeren da je taj rezultat lažan.

"Nažalost, moj trener Petar Popović je bio pozitivan na testu na virus korona. Zbog toga sa eliminisan sa Rolan Garosa i nemam nikakvu šansu da se takmičim", poručio je114. teniser svijeta.

"On nije imao priliku da uradi drugi test i sigurni smo da je rezultat prvog lažan, jer moj trener već ima antitijela. Razočaran sam, ali ne mogu da promijenim odluku organizatora i moram da nastavim dalje".

Prema pravilniku turnira, svi igrači koji budu dijelili sobu sa zaraženom osobom iz svog tima biće eliminisani.

Pored Džumhura, korona je izbacila još četiri tenisera i oni neće moći da učestvuju u kvalfikacijama za francuski grend slem koje danas počinju u Parizu.

"Direktorat Rolan Garosa potvrđuje da su dvojica igrača koji je trebalo da se takmiče u kvalifikacijama prošli testove kovid-19, koji su pokazali pozitivne rezultate. Kod još trojice teniserka potvrđen je bliski kontakt sa trenerom zaraženim virusom korona. U skladu sa zdravstvenim protokolom turnira, pet igrača neće se takmičiti u kvalifikacijama koje počinju u ponedjeljak i biće u samoizolaciji sedam dana. Ukupno je od četvrtka, 17. septembra, urađeno od 900 testova." navodi se u saopštenju.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu će biti održano od 21. septembra do 11. oktobra uz ograničeno prisustvo gledalaca.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije