Tenis

Ema Radukanu osvojila US open pa otpustila trenera

Ema Radukanu osvojila US open pa otpustila trenera
Foto: Tanjug/AP | Ema Radukanu osvojila US open pa otpustila trenera

Mlada teniserka iz Velike Britanije, Ema Radukanu, koja je nedavno uspjela da osvoji i US Open kao kvalifikant i tako stekne svjetsku slavu, napravila je skandalozan potez otpustivši svog trenera koji ju je i doveo do titule u Njujorku.

Kako je rekla, ona želi da radi s nekim ko posjeduje više iskustva.

Radukanu je postala svjetska senzacija prije samo dvije nedjelje kada je uspjela da dođe do prvog Grend slem turnira u karijeri, ova djevojka koja ima 18 godina, prošla je kroz kvalifikacije i na kraju je stigla do trofeja u Njujorku.

Ovim uspjehom, pored novca i prestižnog trofeja koji će krasiti njen dom ona je napravila i veliki proboj na WTA listi, te je uspjela da se plasira i najboljih 30 na svijetu, tačnije, ona se sada nalazi na 22. poziciji.

Ipak, sve ovo kao da je bilo "malo" za mladu teniserku, pošto je odlučila da prekine saradnju sa svojim trenerom Endrjuom Ričardsonom.

"Nisam ni sanjala o osvajanju US opena, a sada sam već 22. teniserka na svijetu, što je poprilično ludo za mene. Sada osjećam kako mi treba neko ko ima malo više WTA tur iskustva u svom životu", rekla je Ema pokušavajući da opravda svoj potez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije