Tenis

Fatalna Srpkinja očitala lekciju Federeru i srušila internet

Fatalna Srpkinja očitala lekciju Federeru i srušila internet
Foto: Tanjug/AP | Fatalna Srpkinja očitala lekciju Federeru i srušila internet

Marijana Veljović sa uzvišene stolice na Australian Openu ukrala je šou legendi tenisa Rodžeru Federeru.

Federeru je to domaći teren, na kojem je uvijek u centru pažnje. Tačnije, bio je ondje dok mu status glavne zvijezde nije ukrala srpski sudija koja privlači pažnju zbog atraktivnog izgleda i kojoj hrvatski navijači odavno pjevaju "Marijana, slatka mala Marijana...", prenosi index.hr.

Veljovićeva je vodila napeti četvrtfinalni meč u kojem je Federer nakon tri i po sata borbe s 3:6, 6:2, 6:2, 6:7, 6:3 slavio protiv Tenisa Sandgrena . Do 15. polufinala ovog Grand Slama došao je nakon još jednog maratona, trpeći povrede leđa i nogu, zbog čega je bio nervozan.

Način na koji ga je u drugom setu primirila Veljovićeva postao je hit među teniskim fanovima. Sandgrena je tada preokrenuo i počeo dominirati. Svaku Federerovu pogrešku pratile su psovke i deranje, a glavni sudija nije mogla ni najvećem tolerisati kada je pomoćnom sudiji rekao da se j....

Pozvala ga je sa strane i održala mu bukvicu. Federer je uglavnom šutio i slušao autoritativnu sudiju, a onda je uzeo doktorsku pauzu. Nakon ove lekcije Federeru fatalna Veljovićeva postala je na društvenim mrežama najtraženiji pojam vezan za Australian Open.

Pogrešno bi bilo Marijanu Veljović svoditi tek na lutku i za nju vezivati isključivo pojmove "lijepa" i "atraktivna" jer ona je već pet godina vrhunski sudija, koja je posljednje dvije godine sudila ženska finala Australian Opena i Wimbledona te meč za trofej u Fed Cupu. Ističe da joj je cilj u suđenje privući što više ženskih sudija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije