Tenis

Federer: Borba za prvo mjesto je ipak važna

Federer: Borba za prvo mjesto je ipak važna
Foto: N.N. | Federer: Borba za prvo mjesto je ipak važna

Najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer donio je neočekivanu odluku koja potvrđuje koliko mu je ipak stalo da ponovo postane "broj 1".

Federer je prihvatio ‘vajld kartu’ za ATP turnir u Roterdamu iz serije 500, iako je u posljednje vrijeme u više navrata isticao da će pažljivo praviti raspored.

Švajcarac je istakao da se na ovakav potez odlučio jer je u pitanju "turnir za koji je veoma vezan", ali je posredi nešto drugo – prilika da ponovo postane najbolji na svijetu.

Osvajač 20 Grend slem titula ima šansu da ponovo zasjedne na tron ATP tura ukoliko u holandskom gradu stigne do polufinala. Kada se zna da su u kosturu najzvučnija imena Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev, Nik Kirjos, David Gofan i Stan Vavrinka, nije baš teško zamisliti da će uspjeti u svojoj namjeri.

Ukoliko do toga dođe, postaće najstariji "broj 1" u istoriji tenisa, ali i povećati sopstveni rekord koji trenutno iznosi 307 nedjelja na prvom mjestu. Trenutno ima samo 155 bodova manje od Rafaela Nadala, koji pauzira zbog povrede mišića kuka.

On je nedavno odbranio trofej na Australijan openu i postao prvi muški igrač sa 20 pehara na najvećim turnirima.

Takmičenje u Roterdamu na programu je od 12. do 18. februara i igra se za nagradni fond od 1.862.925 evra.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije