Tenis

Federer: Gael veliki test za Novaka

Federer: Gael veliki test za Novaka
Foto: Tanjug | Federer: Gael veliki test za Novaka

Rodžer Federer očekuje interesantan duel između Novaka Đokovića i Gaela Monfisa u drugom kolu Australijan opena.

Đoković je bio ubjedljiv drugog dana turnira, u svom prvom meču poslije šest nedjelja, savladao je Donalda Janga u tri seta.

"Biće to veliki test protiv Gaela. Mislim da će biti vrlo interesantno. Nisam gledao mnogo Novaka danas, ali rezultat pokazuje da se prošetao. Ali je jasno da će mu Gael biti veliki test. Pratite to pažljivo", rekao je Federer.

Đoković je najavio da bi uprkos šestomjesečnoj pauzi mogao opet da dominira teniskim terenima, kao što su Federer i Rafael Nadal prošle sezone nakon slične pauze.

"Ni meni nije bilo jednostavno. Uvijek je tako kada se vraćaš. To mi je logično. Mislim da možda uzmete Rafu, Novaka i mene kao primjer, da možda zbog razlike u odnosu na druge igrače, kada se vratimo možemo da pronađemo taj visok nivo. Iako se ne osjećamo dobro, i dalje moćemo pronaći način da odigramo dobro, dok bi se drugi mučili odmah i bilo bi im još teže. Da, mislim da je to zbog naših rezultata. Fizički i psihički mi smo tu, pitanje je samo da li je naša igra dovoljno dobra. Zbog toga je interesantno pratiti povratak velikih igrača koji se vraćaju poslije povrede, poput Stena i Novaka ove nedjelje", objasnio je Švajcarac kako su uspjeli da se vrate tako dobro.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije