Tenis

Federer: Godinama su me Novak i Rafa blokirali na putu do najvećih trofeja

Federer: Godinama su me Novak i Rafa blokirali na putu do najvećih trofeja
Foto: Tanjug | Federer: Godinama su me Novak i Rafa blokirali na putu do najvećih trofeja

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da je srećan što se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Australije, ali ne i zbog načina na koji se to desilo.

- Očigledno, srećan sam što sam u finalu, ali ne ovako. Znam kako je teško osvojiti neki od najvećih tunira. Godinama su me Novak Đoković i Rafael Nadal blokirali na tom putu. Bio bih srećan da osvojim još jedan grend slem trofej prije nego što se penzionišem. Sada sam na samo jedan meč od toga - rekao je Federer poslje meča u Melburnu.

Federer je prošao u finale pošto mu je Hjeon Čung iz Južne Koreje predao meč.

Po njegovim riječima, prvi set je protekao normalno i nije vidio da južnokorejski teniser ima problema.

- Prvi set je prošao normalno i nisam mogao da vidim da se nešto dešava sa mojim protivnikom. U drugom sam osjetio da postaje sporiji. Imao je problem - kazao je Federer.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena imao je samo riječi hvale za Čunga, koji je između ostalih na Australijan openu eliminisao i Novaka Đokovića.

- Čung ima tu potrebnu smirenost. Mislim da će dostići sljedeći nivo i biti među 10 najboljih na svijetu, sigurno. Sada mogu da vidim zašto je pobijedio Novaka i Aleksandera Zvereva. Biće odličan, odličan igrač - rekao je Federer.

Protivnik u finalu prvog grend slem turnira u sezoni biće mu Marin Čilić iz Hrvatske, sa kojim ima međusobni skor od osam pobeda i jednog poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije