Tenis

Federer: Novak je bio u sjeni mog rivalstva s Rafaelom

Federer: Novak je bio u sjeni mog rivalstva s Rafaelom
Foto: Ilustracija | Federer: Novak je bio u sjeni mog rivalstva s Rafaelom

Švajcarski teniser Rodžer Federer zapanjio je tenisku javnost pričom o rivalstvu sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Rivalstvo između Novaka i Rodžera je jedno od najvećih u istoriji tenisa. Odigrali su čak 46 međusobnih duela. Novak je uspješniji i vodi sa 24:22.

Švajcarac ističe da je Novak bio u sjeni njegovog rivalstva sa Nadalom. Zanimljiva izjava s obzirom na činjenicu da je sa Đokovćem odigrao osam mečeva više nego sa Špancem.

"Uvijek je bio u sjenci mog rivalstva sa Nadalom, jer sam protiv Novaka igrao često u polufinalima. Poslije sam se možda opustio, dok su njih dvojica izbili na prvo mjesto. Dakle, ponovo smo često igrali u polufinalima... Naravno, imali smo i neke odlične finalne mečeve, kao na primjer finale US Opena, Vimbldona, pa polufinale na Rolan Garosu, koje ne smijem da preskočim", rekao je Federer.

Federer kaže da je uvijek bilo teško igrati protiv Đokovića.

"Imali smo neke nevjerovatne mečeve zaista, ali ono što ostaje jeste da je uvijek bilo teško protiv njega. Vidio sam njegov uspon, postao je jedan od igrača koji se najbolje kreću, jak mentalno... Volim rivalstvo koje imamo, ne treba puno da mijenjamo igru kad smo jedan naspram drugog na terenu. Treba samo da izađemo i radimo ono što umijemo kako mi želimo", zaključio je Federer.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije