Tenis

Federer gubi više hiljada bodova zbog operacije

Federer gubi više hiljada bodova zbog operacije
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Federer gubi više hiljada bodova zbog operacije

Rodžer Federer, treći teniser svijeta, izgubiće više od tri hiljade bodova zbog operacije koljena, odnosno propuštanja proljećnog dijela sezone.

Švajcarski teniser saopštio je da zbog operacije neće braniti bodove na turnirima na betonu i šljaci, i da planira povratak na teren na travi, prenosi B92.

Federer je prošle sezone imao odlično proljeće osvojvši Dubai i Majami, a igrao je i finale Indijan Velsa, odnosno četvrtfinala Madrida i Rima i polufinale Rolan Garosa.

Iz svega navedenog zaključak je da će Rodžer izgubiti veliki broj bodova, tačnije 3.180.

Ovo je ne računajući Hale, koji bi Federer mogao da igra jer dolazi nedjelju dana prije početka Vimbldona. Ukoliko Švajcarac propusti i turnir u Njemačkoj, na kojem je osvojio titulu prošle godine, izgubiće 3.680 bodova.

Federer trenutno ima 7.130 bodova, što znači da će pasti na nešto manje od 4.000. U poređenju, Aleksandar Zverev je trenutno sedmi sa 3.885 bodova.

Rodžer neće ispasti iz najboljih deset, ali će znatno pokvariti plasman.

To ne bi trebalo da ga brine za Vimbldon jer oni imaju svoju računicu, međutim biće zanimljivo vidjeti na kojem će mestu biti poslije Otvorenog prvenstva Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije