Tenis

Federer na udaru demonstranata u Švajcarskoj

Federer na udaru demonstranata u Švajcarskoj
Foto: Twitter / Roger Wake Up | Federer na udaru demonstranata u Švajcarskoj

Iako Rodžera Federera nema u javnosti dugo, kao ni na teniskim terenima zbog oporavka poslije operacije, njegovo ime nalazi se u medijima zbog protesta koji su ovih dana izbili u Švajcarskoj upravo zbog tenisera.

Građani Berna održali su masovan protest sa nekoliko hiljada ljudi, koji su se okupili u centru grada, noseći parole protiv svog sportskog idola, kome zamjeraju što nije raskinuo sponzorstvo sa Švajcarskom kreditnom bankom, koja ne mari za ekološke standarde i ulaže u fosilna goriva.

Borci za ekologiju i zaštitu životne sredine nosili su na početku kolone veliki transparent sa natpisom "Rodžer, probudi se".

Oni su protestovali zbog toga što Federer odbija da raskine sponzorstvo sa kompanijom čije je zaštitno lice, a koja ne mari za ekološke standarde i narušavanje klimatskih promjena.

Na čelu kolone su ljudi nosili i rekete, a čitav transparent napravljen je na teniskoj mreži, uz veliki broj transparenata poruka koje kritikuju švajcarskog tenisera i rekordera po broju osvojenih Gren slem trofeja, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije