Tenis

"Federer nije baš toliko bitan za tenis"

"Federer nije baš toliko bitan za tenis"
Foto: Wikimedia/arhiva | "Federer nije baš toliko bitan za tenis"

Nekadašnja Grend slem šampionka Rene Stabs govorila je o odsustvu Rodžera Federera sa Tura i ne misli da su on i njegov tim toliko bitni za tenis kao što neki smatraju.

Stabsova se uključila u raspravu na Twitteru u kojoj se debatovalo o tome da li je povratak tenisa odložen jer, ni manje ni više, nema Federera.

"Tenis se nije vratio ranije jer nema Rodžera... O moj Bože. To je najgluplja stvar koju sam ikada čula. Nemojte ni da mi pišete više ništa o ovome", napisala je Stabsova i dodala:

"Obični turniri i ATP tur trenutno gube milione dolara jer nema tenisa. Suludo je misliti da je jedan igrač razlog toga što oni žele da gube novac."

Federer je sezonu otkazao zbog dvostruke operacije koljena, povratak na trening bi trebalo uskoro da se desi, a najavio je igranje turnira odmah na početku naredne sezone.

Pandemija virusa korona otkazala je brojne turnire ove godine, a neće se igrati ni turniri u Vašingtonu i Madridu, koji su bili planirani u novom rasporedu, pa je prvi sljedeći Sinsinati masters 22. avgusta.

"Da li mislite da je Madridu potreban Rodžer da bi zaradio novac? Mislite da Otvorenog prvenstvo Kanade mora da ima Rodžera kako bi zaradilo? Mislite da je Monte Karlu, Kvinsu, Vimbldonu i Sinsinatiju potreban Rodžer? Mnogi od tih turnira ni ranije nisu imali Rodžera i nisu imali nikakav problem", objasnila je nekada prva igračica svijeta u dublu.

Federer jeste uticajan, ističe Stabsova, ali ne toliko koliko neki misle.

"Znam koliko su uticajni Rodžer i njegov tim, ali nema šanse da su baš toliko bitni", dodala je 49-godišnjakinja.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije