Tenis

Federer potvrdio nastavak sezone u Štutgartu

Federer potvrdio nastavak sezone u Štutgartu
Foto: Facebook | Federer potvrdio nastavak sezone u Štutgartu

Drugi teniser sveta Rodžer Federer, poslije pauze tokom sezone šljake, na teren će ponovio na turniru na travi u Štutgartu.

Federer nije odigrao nijedan meč od Mastersa u Majamiju, a ni neće sve do turnira u Njemačkoj.

Štutgart je turnir iz serije 250 i prvi je poslije Rolan Garosa, trajaće od 11-17. juna, a igra se za nagradni fond od 729.340 evra.

"Srećan sam što mogu da kažem da ću se vratiti u Njemačku za Mercedes kup u junu. Jedva čekam da vas sve vidim na travnatim terenima u Štutgartu", napisao je Federer na svom Facebook profilu.

Ovo je treći put za redom da Rodžer nastupa na ovom turniru, a u prethodna dva navrata se nije proslavio. On je 2016. poražen u polufinalu od Dominika Tima, a godinu dana kasnije ispao je već u drugom kolu od, sad već penzionisanog, Tomija Hasa.

Federer je ove godine pobijedio 17 od 19 mečeva kojih je odigrao, a jedine poraze su mu nanjieli Huan Martin del Potro u finalu Indijan Velsa, i mladi Tanasi Kokinakis u Majamiju.

ATP Štutgart, koji se od 2015. ponovo igra na travi, održaće se 41. put, a pored Rodžera, očekuju se još i Grigor Dimitrov, Luka Puj, Nik Kirjos, Heon Čung i Denis Šapovalov, dok titulu brani upravo Franzuc Puj.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije