Tenis

Federer prvi put igra u zemlji svog porijekla

Federer prvi put igra u zemlji svog porijekla
Foto: Tanjug/AP | Federer prvi put igra u zemlji svog porijekla

Švajcarski teniser Rodžer Federer nikada do sada u karijeri nije igrao u Južnoj Africi, zemlji u kojoj mu je rođena majka, ali to će ispraviti već u petak.

"Ne znam zašto mi je trebalo toliko vremena. I sebi sam rekao: Nemoguće da sam na turu 20 godina, postao sam igrač kakav sam, a nikada nisam igrao u Južnoj Africi. To jednostavno nije u redu. Ne bih mogao da živim sam sa sobom da je to zauvijek ostalo tako", rekao je Federer.

Federer će tu "rupu" u svojoj biografiji konačno popuniti u petak kada bi trebalo sa Rafaelom Nadalom da odigra egzibicioni meč u Kejptaunu.

"Ne mogu biti uzbuđeniji što se ovo zaista sada događa. Nadam se da ću dobro igrati... Znam da su i moji roditelji veoma srećni i ponosni zbog ovog meča", rekao je Federer.

Ideja tog događaja je da se prikupi više od milion dolara za Fondaciju Rodžera Federera koja podržava obrazovanje u ranom djetinjstvu u šest afričkih zemalja i Švajcarskoj.

"Ali, nije sve u prikupljanju novca", rekao je Federer.

On je želio da taj egzibicioni meč bude dostupan svim gledaocima, pa će se 10.000 ulaznica prodavati po cijeni od oko 11 dolara. Cilj je da posjeta bude oko 50.000 gledaoca što bi bila i najveća posjeta na jednom teniskom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije