Tenis

Federer se u Dohi vraća na teren

Federer se u Dohi vraća na teren
Foto: Tanjug/AP | Federer se u Dohi vraća na teren

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer (39) najavio je povratak na teren na ATP turniru u Dohi 8. marta nakon dvije operacije koljena u 2020. godini.

Posljednji meč Federer je odigrao protiv Novaka Đokovića u januaru 2020. godine u polufinalu Australijan Opena, a nakon gotovo 13 mjeseci pauze na teren bi trebalo da se vrati na ATP turniru u Dohi koji je zakazan za 8. mart i trajaće do 13. marta. Ovaj turnir osvojio je tri puta u karijeri.

Federer je prvu operaciju koljena obavio u februaru prošle godine, nakon toga je uradio još jednu u junu, a nedavno je odlučio da preskoči nastup na prvom Gren slemu u 2021. godini - Australijan Openu, rekavši kako se još uvijek ne osjeća spremno.

"Dugo sam razmišljao kada da se vrati na teren. Htio sam se vratiti na nekom manjem turniru gdje je stres manji, a nakon Dohe želim odigrati još jedan turnir i pripremiti se za ostatak sezone. Igrao bih doživotno, opet želim slaviti velike pobjede i spreman sam ići dugim i teškim putem do toga", kaže Federer.

Federer će u avgustu ove godine napuniti 40 godina, a tokom karijere osvojio je 20 Gren Slem titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije