Tenis

Federer svirao kraj, plakali svi, suzu pustio i Đoković

Federer svirao kraj, plakali svi, suzu pustio i Đoković
Foto: N.N. | Federer svirao kraj, plakali svi, suzu pustio i Đoković

Rodžer Federer zvanično je okončao veliku karijeru.

Poslije 1527 mečeva, 1251 pobjede, 310 nedelja na vrhu ATP liste, 103 trofeja, 31 grend slem finala, 28 Masters titula, 20 grend slem titula, pet godina koje je završio kao broj jedan, legendarni Švajcarac okačio je "reket o klin".

Dublom na Lejver kupu u Londonu sa Rafaelom Nadalom protiv Džeka Soka i Frensisa Tijafoa završio je bogatu karijeru porazom u tri seta – 4:6, 7:6, 11:9. Oproštaj je bio veličanstven, budući da su pored terena bili svi najbolji igrači svijeta, počev od Novaka Đokovića koji ih je bodrio i čak imao ulogu trenera u pojedinim momentima, pa sve do ostatka timova Evrope i svijeta.

Onda je održao oproštajni govor pred publikom u "O2" areni u Londonu.

"Preguraćemo ovo nekako, zar ne?", rekao je Rodžer, pa nastavio:

"Rekao sam momcima, nisam tužan, nego sam srećan. Sjajan je osjećaj biti ovdje. Uživao sam u ovim cipelama. Sve je bilo posljednji put za mene. Svi smo tu, porodica, momci, prijatelji, navijači. Nije bilo puno stresa, ali bojao sam se da će nešto da mi ode, leđa, list, da će nešto da pukne. Na kraju je sve bilo super. Igrao sam sa legendama, Rafa, Edberg, Lejver...", rekao je Federer, a onda briznuo u plač.

 Na oproštaju Rodžera Federera, suze su stigle i Novaka Đokovića. Iako je u prvom momentu imao osmjeh na licu po završetku susreta, kada je aplauzom pozdravljao velikog rivala, nešto kasnije je i sâm zaplakao. Suzu je pustio i Rafael Nadal. Bilo je to emotivno veče u Londonu (B92).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije