Tenis

Federer uništio Gofana za četvrtfinale US Opena

Federer uništio Gofana za četvrtfinale US Opena
Foto: Tanjug/AP | Federer uništio Gofana za četvrtfinale US Opena

Švajcarski teniser Rodžer Federer potpuno je uništio Belgijanca Davida Gofana u osmini finala US opena.

Federeru je bilo potrebno samo sat i 22 minuta da dođe do plasmana u četvrtfinale, odnijevši pobjedu od 3-0 u setovima (6:2, 6:2, 6:2).

Rodžer je i drugi meč zaredom, poslije slabijeg starta, apsolutno dominirao na terenima Flašnig Medouza i zasluženo izborio novo Gren slem četvrtfinale.

Njegov protivnik u narednom meču biće bolji iz duela u kojem se sastaju Bugarin Grigor Dimitrov i Australijanac Aleks De Minor.

Gofan je napravio prvi brejk u meču i poveo sa 2:1, ali je to bio posljednji gem koji je osvojio u prvom setu ovog meča.

On je i u drugom setu uspio da napravi brejk Švajcarcu, ali je i u tom dijelu igre pretrpio čak tri i ponovo bio "počišćen" sa terena.

Federer u prva dva seta nije imao pretjerano dobar odnos vinera i neiznuđenih grešaka, gledajući rezultat, ali je bio potpuno siguran u svoje udarce.

Treći set bio je sličan prethodna dva, ali čak i ubjedljiviji. Rodžer je i u posljednjem setu tri puta oduzeo servis 15. teniseru svijeta, ali nije izgubio servis došavši do veoma, veoma ubjedljive pobjede.

Zahuktali Švajcarac je pobjedom došao na korak od polufinala i potencijalno novog duela sa Novakom Đokovićem, ali će Srbin prvo morati da savlada Vavrinku u ponedjeljak od 2.30.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije