Tenis

Gdje živi Marija Šarapova?

Gdje živi Marija Šarapova?
Foto: N.N. | Gdje živi Marija Šarapova?

Proslavljena i u svoje vrijeme najpopularnija teniserka svijeta Marija Šarapova (36) vlasnica je pet grend slem titula.

Slavna Ruskinja i nekad najplaćenija teniserka planete provela je više od pola svog života krećući se po svijetu, ali sve ovo vrijeme živi na jednom mjestu - SAD. Zaradila je ogromno bogatstvo, tako da sada uživa.

Luksuzna kuća u kojoj sada živi Šarapova je pokazana u časopisu „Architectural Digest“ 2019. godine. Bilo je potrebno oko tri godine da se izgradi uz direktno učešće Marije. 

„Učestvovala sam u mnogim različitim projektima”, ali izgraditi nešto od nule i vidjeti kako to oživljava je vrhunac zadovoljstva”, napisala je jednom prilikom. 

Trospratna kuća sa pogledom na okean nalazi se u brdima “Manhattan Beacha“, malog primorskog grada na jugozapadu okruga Los Anđeles. Šarapova kuća našla se na naslovnici kataloga koji je izdao arhitektonski biro sa kojim ju je projektovala.

Šarapova je još 2012. godine na posebnoj svečanosti dobila ključ Manhattan Beacha - simboličnu nagradu za počasnog stanara. Zatim je živjela u drugoj kući, bliže okeanu, koju je kupila 2005. godine za 3,74 miliona dolara, dok je još uvijek živjela na Floridi. Tamo je Marija bila zajedno Grigorom Dimitrovim odakle se preselila u sadašnju kuću. 

Ipak, Marija je kupila svoju prvu kuću na suprotnoj obali Sjedinjenih Država - na Floridi, odakle je i došla iz Rusije.  Pored kuća Šarapove, u kojima je živela ona i njena porodica, poznato je da joj pripadaju još nekoliko nekretnina. Među njima, stanovi u Crnoj Gori i Izraelu, kao i još najmanje dvije kuće u okolini Los Anđelesa.

Ruskinja je 2020. kupila ranč u podnožju brda Santa Barbara za 8,6 miliona dolara. Nedavno je ispričala za “Financial Times“ kako su se ona i partner Aleksander Gilkes "zaljubili u malu kolibu" u okolini i, pošto je lokalna atmosfera toliko drugačija od Los Anđelesa, "kupovina kuće tamo je bila prirodna prilika".

Kao rezultat toga, kupili su tri odvojene kuće i štalu u gradu “Summerlandu“, dva sata udaljenom od kuće. Imanje se nalazi na površini od 2 hektara, sa koje se pruža pogled na okean i planine Santa Ynez. 

Prošlog mjeseca, Marija je sklopila svoj najveći posao do sada—za 11,5 miliona dolara kupila je bivšu ljetnu kuću investicionog magnata (i suvlasnika Čicago Vajt Soks i Čikago Bulsa) Roberta H. Luriea od njegove udovice En. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije