Tenis

Halep: Radujem se povratku takmičenjima

Halep: Radujem se povratku takmičenjima
Foto: Tanjug/AP | Halep: Radujem se povratku takmičenjima

LONDON - Rumunska teniserka Simona Halep izjavila je da se raduje povratku takmičenjima, nakon što je njena suspenzija zbog kršenja antidoping pravila sa četiri godine umanjena na devet mjeseci, prenose britanski mediji.

Međunarodna agencija za integritet tenisa suspendovala je Simonu Halep u septembru 2023. na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila. Rumunska teniserka je bila optužena za dva doping prekršaja. Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) umanjio je juče suspenziju rumunskoj teniserki na devet mjeseci. Halep je bila privremeno suspendovana od oktobra 2022. godine. CAS je naveo da je suspenzija rumunskoj teniserki istekla u julu prošle godine.

 "Usred ovog putovanja punog izazova, moja nepokolebljiva vjera u integritet istine i principe pravde bila je moj svetionik. Radujem se i nestrpljiva sam da okrenem ovu stranicu i ponovo se priključim takmičenjima uz novu snagu i obnovljenog duha. Uprkos zastrašujućim optužbama, dokazala sam da sam bila u pravu", napisala je Halep na društvenim mrežama. 

Rumunska teniserka je na kraju zahvalila svom pravnom timu, sponzorima i navijačima na podršci. Halep je u karijeri osvojila 24 titule u singlu, a od toga dva grend slem trofeja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije