Tenis

Halepova se namučila, prošla i Lučić-Baroni

Halepova se namučila, prošla i Lučić-Baroni
Foto: Tanjug | Halepova se namučila, prošla i Lučić-Baroni

Prva teniserka svijeta Simona Halep opravdala je ulogu favorita, pošto je u prvom kolu Australijan Opena uz dosta muke savladala domaću teniserku Desteni Aiavu 7:6, 6:1.

Pobjedu je zabilježila i Mirjana Lučić-Baroni, dok je Polona Hercog završila takmičenje.

Halep je protiv 193. teniserke imala mnogo problema u prvom setu, pošto je gubila 5:2. Međutim, uspjela je da spasi dvije set lopte i da izbori taj brejk u kom je slavila 7:5. Trag ovako izgubljenog prvog seta osjetio se kod Aiave koja je u drugom osvojila samo jedan gem. U narednom kolu Rumunka će igrati protiv Eženi Bušar, koja je u dva seta bila bolja od Osean Doden.

Mirjana Lučić-Baroni morala je da igra tri seta protiv nezgodne Amerikanke Šelbi Rodžers. U prvom je slavila tek poslije taj brejka u kojem je bilo 8:6, a u drugom je Rodžers bila bolja 7:5. Ipak, u trećem je Hrvatica opravdala ulogu favorita i sa 6:2 osigurala plasman u narednu rundu gdje je čeka Aliaksandra Sasnovič.

Slovenka Polona Hercog nije uspjela da savlada 92. teniserku svijeta Jekaterinu Aleksandrovu. Ruskinja je bila bolja 7:6(2), 6:4 i uspjela da obezbijedi plasman u drugu rundu gdje je čeka 17. nosilac Medison Kiz.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije