Tenis

Halepova učvrstila prvo mjesto, pad Aleksandre Krunić

Halepova učvrstila prvo mjesto, pad Aleksandre Krunić
Foto: Tanjug | Halepova učvrstila prvo mjesto, pad Aleksandre Krunić

Na novoj WTA listi prvo mjesto i dalje zauzima Rumunka Simona Halep, koja je u nedjelju na Rolan Garosu došla od svog prvog Gren slem trofeja u karijeri.

Svjetska igračica broj jedan je poslije pobjede nad Amerikankom Sloun Stivens u Bulonjskoj šumi započela svoju 32. nedjelju na čelu WTA liste, gdje vlada sa 7.970 bodova. 

Druga je Dankinja Karolina Voznijacki (6.745), treća Špankinja Garbinje Muguruza (6.550), dok je svoj najbolji plasman u karijeri napravila upravo finalistkinja iz Pariza Sloun Stivens.

Stivensova je napredovala za čak šest pozicija, pa je četvrta na svijetu sa 5.463 WTA bodova. Slijede Ukrajinka Jelina Svitolina na petom mjestu (5.205), koja je nazadovala za jednu poziciju i Francuskinja Karolin Garsija na šestom (4.907) koja je napredovala za jednu poziciju. 

U prvih deset na svijetu su još Karolina Pliškova (4.685), Petra Kvitova (4.610), Venus Vilijams (3.971) i Medison Kiz (3.536).

Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić je pala za osam pozicija na WTA listi te je sada 55. na svijetu sa 1.015 bodova, dok je sljedeća igračica iz Srbije tek Nina Stojanović na 219. mjestu sa 240 bodova. 

Čast Hrvatske u Top 100 brane Dona Vekić na 42. mjestu poslije skoka od osam pozicija i Petra Martić na 48. mjestu, poslije pada od 13 pozicija.

Iz regiona su tu još Slovenke Polona Hercog na 64. mjestu i Tamara Zidanšek, koja je 95. poslije napretka od 27 mjesta na listi, što je i njen najbolji plasman.

Nekada prva teniserka svijeta Jelena Janković, koja je propustila kompletan početak sezone poslije operacije leđa i oka, još nije izgubila sve WTA bodove, pa je sada tek 547. na svijetu. 

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije