Tenis

Hjuit: Tomić prijetio mojoj porodici, neće igrati dok se ja pitam

Hjuit: Tomić prijetio mojoj porodici, neće igrati dok se ja pitam
Foto: tenisuzivo | Hjuit: Tomić prijetio mojoj porodici, neće igrati dok se ja pitam

Selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit rekao je da je njemu i njegovoj porodici prijetio australijski teniser Bernard Tomić.

Dvostruki grend slem šampion rekao je da je Tomić u posljednjih 18 mjeseci u više navrata prijetio njegovoj porodici i da ga je ucjenjivao.

"Poslije pretnji upućenih meni i porodici u posljednjih godinu i po dana, mislim da niko ne bi bio u kontaktu sa osobom koja na takav način razgovara. Nisam razgovarao sa njim od tada. On neće igrati u Dejvis kupu dok se ja pitam", rekao je Hjuit novinarima u Melburnu.

Teniski savez Australije nije želio da komentariše navode Lejtona Hjuita. Savez je pokušao da stupi u kontakt sa Tomićem, ali nije poznato da li je teniser i dalje u Melburnu.

Tomić (26) ne igra godinama za reprezentaciju, a kritikovao je Hjuita poslije poraza u prvom kolu Australijan opena, u ponedjeljak.

Tomić je optužio Hjuita da favorizuje lokalne igrače kojima su dodijeljene specijalne pozivnice organizatora za učešće na prvom grend slem turniru u sezoni. On je rekao da Hjuit više ne bi trebalo da bude selektor reprezentacije.

"Sve je to Lejtonovo djelo. Reći ću iskreno, niko ga više ne voli. Nadam se da će da ga sklone, pa da imamo dobrog selektora", rekao je 88. igrač svijeta.

Hjuit je rekao da je sukob počeo prije više od godinu dana, poslije neslaganja oko toga da li treba Tomiću dozvoliti vajldkarte za turnire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije