Tenis

Hrvatska u finalu Dejvis kupa

Hrvatska u finalu Dejvis kupa
Foto: HTS | Hrvatska u finalu Dejvis kupa

Borna Ćorić uspio je nakon velike borbe da obezbijedi Hrvatskoj učešće u finalu Dejvis kupa. Ćorić je pobjedu izborio u petom meču Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država protiv Fransisa Tiafoa.

Dejvis kup reprezentacija Hrvatske umalo nije od gotovog napravila veresiju. Vodila je Hrvatska nakon prvog dana sa 2:0 protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su se u duel vratile teškom pobjedom u dublu u subotu.

Marin Čilić je ispustio priliku da Hrvatskoj donese pobjedu u prvom meču u nedjelju. Vodio je Čilić sa 1:0 protiv Sema Kverija i imao pet set lopti za 2:0, ali je uspio sve to da ispusti i nakon gotovo četiri sata Kveri je donio svojoj reprezentaciji izjednačenje.

Ništa manje drame nije bilo ni u petom meču u kome su se sastali Borna Ćorić i Fransis Tiafo. Dva puta je vodio Amerikanac koji je setove osvajao kroz taj brejkove, a Ćorić je oba puta stizao do izjednačenja ubjedljivo. Na kraju, sve je riješio jedan brejk u petom setu i Ćorić je na kraju slavio sa 6:7, 6:1, 6:7, 6:1, 6:3 nakon četiri sata i deset minuta.

Hrvatska će u finalu igrati protiv Francuske koje je bila bolja od Španije sa 3:2. Iako rezultat nagovještava neizvjesnost, nje nije bilo u ovom duelu jer je nakon dva dana Francuska već imala pobjedu i 3:0.

(N1 Srbija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije