Tenis

Hurkačev bijeg sa ivice ponora

Hurkačev bijeg sa ivice ponora
Foto: Tanjug/AP | Hurkačev bijeg sa ivice ponora

Kompletiran je prvi dan takmičenja na ATP turniru serije 500 u Dubaiju. Izuzetno zanimljiv meč odigrali su Hubert Hurkač i Jan-Lenard Štruf.

Tri seta, a bez brejka. Mnogi bi rekli nemoguće, ali kada se sastanu serveri poput Hurkača i Štrufa, onda to i nije toliko neočekivan scenario.

Ali uzbuđenja nisu falila. U prvom taj-brejku Poljak je iskoristio tek treću set loptu i dobio ga 7:5. U drugom je Štruf imao čak tri brejk lopte u jednom brejku, koje su bile i set lopte. Međutim, sve ih je spasao Hurkač, ali nije uspjeo da dobije ipak drugi set.

Taj-brejk je otišao na Štrufovu stranu, koji nije izgubio nijedan poen na svoj servis. A izvukao je dva mini brejka za 7:4. U trećem setu bilo je znatno više gemova sa brejk loptama. Ipak, uspjeli su obojica da sačuvaju servis, ali će Nijemca progoniti ono što je ispustio u taj-brejku.

Imao je dve vezane meč lopte, od čega prvu na svoj servis. Ali Hurkač ne samo da je uspjeo da se izvuče, već je vezao četiri poena i na kraju dobio taj-brejk 8:6 i prošao u drugo kolo.

U narednom kolu  očekuje ga pobjednik duela Marterer – O’Konel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije