Tenis

I Danilovićeva i Krunićeva ostale bez glavnog žrijeba Rima

I Danilovićeva i Krunićeva ostale bez glavnog žrijeba Rima
Foto: X/iloveanisimova | I Danilovićeva i Krunićeva ostale bez glavnog žrijeba Rima

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspjela da se plasira u glavni žrijeb mastersa u Rimu. Nju je u drugom kolu kvalifikacija zaustavila Dankinja Klara Tauson, koja je ubjedljivo pobijedila u dva seta.

Rezultat je poslije 66 minuta u “Foro Italiku” bio 6:2, 6:0 za Tauson, 78. igračicu svijeta.

Olga, najbolje rangirana srpska igračica (trenutno 112. na WTA listi), odlazi iz Rima sa jednom pobjedom. Ostvarila ju je na otvaranju kvalifikacija protiv Kamile Rahimove iz Rusije.

Nadali su se ljubitelji tenisa da bi Danilović mogla da ponovi uspjeh sličan onom koji je imala u Madridu prethodne nedelje. Tada je 23-godišnja Beograđanka prošla dva kola kvalifikacija, pa u prvoj rundi žrijeba porazila Klaru Burel. Međutim, zaustavila ju je u drugom kolu favorizovana Danijel Kolins.

Nažalost, do glavnog žrijeba mastersa u italijanskoj prestonici nije stigla ni Aleksandra Krunić. Nju je rezultatom 7:5, 6:2 pobijedila iskusna Bjeloruskinja Alijaksandra Sasnovič poslije 98 minuta.

Krunić, trenutno 508. na svijetu, u prvom kolu savladala je Kineskinju Bai Džosuan.

Titulu osvojenu u Rimu prošle godine brani predstavnica Kazahstana – Jelena Ribakina. Ona je u prethodnom finalu bila bolja od Ukrajinke Anheline Kalinjine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije