Tenis

Italija slavi Sinera, oglasio se i Federer

Italija slavi Sinera, oglasio se i Federer
Foto: altoadige.it | Italija slavi Sinera, oglasio se i Federer

Janik Siner od ponedjeljka je zvanično najbolji teniser svijeta.

Italijan je nakon Rolan Garosa preuzeo prvu poziciju na ATP listi od Novaka Đokovića i tako postao 29. teniser koji se dokopao prve pozicije.  Siner se juče vratio u Italiju, a danas mu je u rodnom gradu Sesto Pusteriji upriličen svečani doček. Italijanski as je dočekan poput kralja ispred gradske vijećnice gdje su ga dočekali najveći zvančnici grada. 

Momaku iz Južnog Tirola je na poklon stigao i snimak sa ATP-a u kojem su neki bivši najbolji igrači svijeta odlučili da čestitaju Italijanu na postignutom uspjehu. Od Federera do Medvedeva, od Agasija do Mekinroa. 

"Hej Janik, čestitam. Za mene je ovo bio najvažniji rezultat u mojoj karijeri. Siguran sam da si srećan i ponosan. Siguran sam da te Italija sada voli. Nevjerovatno je to što si uradio. Budi srećan jer si sjajna osoba, sjajan teniser i želim ti sve najbolje u budućnosti”, poručio je Rodžer Federer u videu. 

Kao i Andre Agassi: 

"Ne mogu se sjetiti nikoga ko zaslužuje ovo postignuće više od vas. Da Univerzum ima svoj turnir, Zemlja bi odabrala vas da igrate na njemu", poruka je slavnog Amerikanca. 

"Dobro došli u klub. Siguran sam da će Italija poludjeti", dodaje jedan od nekoliko Amerikanaca u videu, sedmostruki Grand Slam šampion Džon Mekinro. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije