Tenis

Ivanišević: Nisam rekao da bih ubijao Srbe

Ivanišević: Nisam rekao da bih ubijao Srbe
Foto: N.N. | Ivanišević: Nisam rekao da bih ubijao Srbe
Tanjug

Novi trener Novaka Ðokovića, hrvatski teniser Goran Ivanišević, objašnjava u intervjuu za "Politiku" da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe, niti da je mislio da nekoga ubije, ali i da je neke stvari tokom rata rekao u afektu, jer su bila takva vremena.

Nedavna odluka Ðokovića da angažuje Ivaniševića vratila je mnogo njegove riječi iz prošlosti, a jedna rečenica objavljena je i u mnogim novinama - kada je na nekoj streljani navodno rekao da bi volio da su umjesto meta Srbi, pa da u njih puca, podsjeća list.

Objašnjavajući pozadinu događaja Ivanišević kaže da se to dogodilo na turniru u Adelejdu prije 27 godina koji je za njega bio jako stresan.

Navodi da je tokom meča sa šveđaninom Kultijem na tribine došlo pet do deset momaka Srba i da su počeli da ga psuju i vrijeđaju na najgori način.

"Prijete da će me ubiti, preklati, vređaju moju majku najvulgarnijim psovkama. Ja im uzvraćam, dolazi do prekida meča da njih odstrane sa tribina", navodi Ivanišević. 

Dodaje da ga je tokom boravka tamo čuvala specijalna policija i da je sa njima otišao u streljanu gdje su oni vježbali.

"Dali su mi poluatomatsku pušku da gađam mete. One su iskakale, ja ništa nisam pogodio. Poslije su novinari doznali za to i pitali kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Pogrešno. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludjeli vrijeđaući mene i psujući mi majku. Ali ja nisam nikada poslije toga ništa slično rekao niti sam imao takve izjave", kaže Ivanišević.

Na pitanje da je bilo još izjava na kojima su mu Srbi zamjerali, on kaže da je bio rat, i da je on bio za svoju zemlju. 

"Svaku šansu sam koristio za promociju Hrvatske. Svako je radio šta je mogao, tako da ne vidim neki sporan dio. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno", navodi Ivanišević.

Ponavlja i da je sve rekao u afektu, jer su takva vremena bila, ali ne da je rekao da bi ubijao Srbe.

"Nisam nikoga ubio niti sam mislio da nekoga ubijem", ističe Ivanišević.

Na konstataciju da su u Srbiji neki ljudi osudili što ga je Ðoković pozvao za trenera kaže da će i u Srbiji i u Hrvatskoj uvijek biti nezadovljnih.

"Meni je ekstremna čast da me je pozvao jedan Novak", kaže on za "Politiku".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

pikaso

Nebi ubijao Srbe ...haha...ma šta kažeš...samo bi ih malo rezuckao po vratu ...jel...

Zeki3

u efektu i stresu onda bi po toj tvojoj logici trebalo barem pola NDH pobiti, ajde ne seri Gorane vajk si bija govno od covika i osta si to. Pare ti sada nisu setnja od Cetnika ali sve je to OK samo dokel cete Srbi vise o bradstvu-jedinstu i toj Yugi,pa to je utopija koja je zakopala srpski narod, on je izgubio sve a ostala bagra je dobila sve.....dokle Vas trebaju klati,ubijati i protjerivati da shvatite sta su zlotvori rvati, njim je geneski usadena mrznja prema Srbima a tebi Dokovicu nek ti je dragi Bog na pomoci samo da si 1992 bio u Gospicu, Sisku ili zagrebu pitao bi te dali ces docekati noc...toliko o toj ljubavi rvata, nema ustase i veceg izroda dok ne rodi Srpkinja bas kao i Drazen Petrovic pa sto ne mjenjate svoja imena i prezimena izodi pogani .....

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije