Tenis

Ivanišević: U Zadru manje zaraženih nego u drugim dijelovima zemlje

Ivanišević: U Zadru manje zaraženih nego u drugim dijelovima zemlje
Foto: wikimedia.org | Ivanišević: U Zadru manje zaraženih nego u drugim dijelovima zemlje

ZADAR - Goran Ivanišević, jedan od trenera najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, ogorčen je količinom mržnje i napada na srpskog tenisera i oraganizatore "Adrija tura" i napominje da je u Zadru mnogo manje zaraženih koronom nego u nekim drugim djelovima Hrvatske.

On odbacuje tvrdnje da su učesnici, možda, donijeli zarazu iz Beograda, gdje je bio prvi turnir tura.

Kako neko može reći da je od tamo krenula zaraza, navodi Ivanišević i napominje da Marko Paniči, Novakov kondicioni trener, nije ni bio na partiju u Beogradu, a zaražen je.

"Ja sam sa njim u Beogradu bio svaki dan gotovo dvije sedmice, a on je ispao pozitivan na testu, dok sam ja dva puta bio negativan. Može li mi to neko objasniti", pita Ivanišević za "Jutarnji list".

On ukazuje na činjenicu da je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, tretirao lakat Grigora Dimitrova u Zadru, i to ne jednom, a i njegov je test negativan, dok je Dimitrov pozitivan na virus.

"Lako je biti general poslije bitke i sada su svi jako pametni, a puno njih napada Novaka - to je jako popularno, kao da su jedva dočekali njegov pogrešan potez. On je pokušao napraviti nešto veliko, nešto što je imalo humanitarni karakter nakon što smo svi skupa bili zatvoreni tri mjeseca", objašnjava Ivanišević.

On napominje da niko nikoga nije prisiljavao da dođe na tenis ili na zabavu nakon toga niti da pleše i skida majicu na partijima.

Što se tiče glasina da će Đokovića pokušati da smijene sa mjesta predsjednika Savjeta igrača pri ATP turu, Ivanišević poručuje da bi "volio da ga smijene, jer šta god Novak uradi - njima ne valja".

"Napada ga ko stigne i kako stigne, a on se u tome troši, pokušavajući da napravi nešto dobro za svakoga", zaključuje Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije