Tenis

Izner boji od Aguta, namjerio da odbrani titulu

Izner boji od Aguta, namjerio da odbrani titulu
Foto: Tanjug/AP | Izner boji od Aguta, namjerio da odbrani titulu

Američki teniser Džon Izner pobijedio je Španca Roberta Bautistu Aguta sa 2-0 u setovima i plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju.

Izner je Bautistu Aguta savladao poslije dva taj brejka (7:1, 7:5), te došao na dva koraka od ponavljanja uspjeha iz prošle godine, kada je u Majamiju osvojio prvu Masters titulu u karijeri.

Izner je jedini imao brejk priliku u prvom setu, ali je nije iskoristio, pa je posao morao da završi u nezvaničnom trinaestom gemu.

U drugom setu Bautista Agut je spasao još dvije brejk šanse, a zatim nije iskoristio set loptu kada je "Veliki Džon" servirao za 6:6. Španac je u taj-brejku poveo sa 3:0 i dva mini brejka prednosti, ali je do kraja meča osvojio još samo dva poena i završio takmičenje.

Ovaj španski teniser nije uspio da ponovi fantastičnu partiju koju je imao u prethodnom kolu protiv Novaka Đokovića, kao što je to bio slučaj kada je istog protivnika pobijedio u Dohi, a zatim i osvojio turnir.

Izner, branilac trofeja, u polufinalu Majamija igra protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima koji je bio bolji od Hrvata Borne Ćorića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije