Tenis

Japanski teniseri napravili izmjene u timu

Japanski teniseri napravili izmjene u timu
Foto: Ilustracija | Japanski teniseri napravili izmjene u timu
Fena

U teniskoj Dejvis kup selekciji Japana, koja dočekuje tim Bosne i Hercegovine u plejof susretu za Svjetsku grupu, prijavljene su izmjene igrača, te je novi sastav domaćeg tima po rankingu nešto slabiji u odnosu na prvobitno najavljenu postavu.

Ipak, u timu BiH ne pridaju preveliku važnost toj promjeni, s obzirom da kapiteni, prema pravilima ITF, imaju pravo na određene izmjene do dana žrijeba, što znači da će se tek u četvrtak, 13. septembra pouzdano znati koji će se japanski igrači suprotstaviti bh. teniserima na putu do najvišeg ranga takmičenja, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH. 

Prema novom spisku, u selekciji Japana ostaju najbolje rangirani igrač Taro Daniel (ATP 64),  dubl igrač Ben Mekalan (ATP dubl 24) i Jasutaka Ušiama (ATP 271/ dobl 102), a novoprijavljeni su Jošihito Nišioka (ATP 177) i Josuke Vatanuki (ATP 277).

U prvobitno prijavljenom timu bili su Juiši Sugita (ATP 91.) i Go Soeda (ATP 176.), ali još postoji mogućnost da japanski kapiten Satoši Ivabuši napravi izmjene prije žrijebanja.

Prema statistici, domaći tim je favorit, a zanimljivo je i da su navijači širom svijeta u anketi Dejvis kupa glasali u korist Japanaca 93 posto, dok su Bosni i Hercegovini dali tek sedam posto šansi.  

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Darko Bojanović na putu su za Tokio, odakle nastavljaju za Osaku gdje će u utorak 11. septembra imati prvi trening.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije