Tenis

Kecmanović izborio prolazak u osminu finala u Čileu

Kecmanović izborio prolazak u osminu finala u Čileu
Foto: Tanjug/AP | Kecmanović izborio prolazak u osminu finala u Čileu

Srpski teniser, Miomir Kecmanović uspio je da obezbijedi prolazak u osminu finala ATP turnira u Santijagu u Čileu, pošto je u prvoj rundi savladao Marka Čekinata iz Italije u dva seta (7:5, 6:1) za nešto više od sat i po vremena igre.

Daleko bolje i kvalitetnije je odigrao Miomir večeras od svog rivala. Imao je daleko bolje procente prvog servisa, kao i realizaciju. Uz to, dopustio je protivniku da napravi samo jedan jedini brejk na čitavom susretu.

Meč je počeo perfektno, brejkom "našeg" tenisera, ali je Čekinato ipak uspio da poravna rezultat oduzetim servisom Srbinu u šestom gemu.

Uslijedila je nova drama na Miomirov servis samo dva gema kasnije, pošto je Italijan imao četiri brejk lopte, ali se Kecmanović ipak konsolidovao i izvukao iz neprijatne situacije.

Sigurno je ključni momenat za meč bio u 11. gemu, kada je vođena žestoka borba na servis Čekinata. Imao je Miomir čak sedam brejk lopti i na kraju je ipak uspio da slomi otpor Italijana. Potom je iskoristio prvu set loptu koja mu se ukazala u narednom gemu.

U drugom setu jednostavno nije bilo dileme. Miomir je napravio tri brejka, a da bude fascinantnije, stalno je koristio prvu šansu koja mu se ukazivala kod servisa Italijana.

Protivnik u narednom kolu biće mu pobjednik okršaja između talentovanog Norvežanina, Helgera Runea i kvalifikanta Mateusa Pučinelija de Almeide iz Čilea. Nema sumnje da će srpski teniser biti veliki favorit za pobjedu i u tom duelu, uzimajući u obzir da je postavljen za šestog nosioca na turniru, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije