Tenis

Kejhil: Ne bih da poredim Sinera sa Đokovićem

Kejhil: Ne bih da poredim Sinera sa Đokovićem
Foto: X/aphoto2remember | Kejhil: Ne bih da poredim Sinera sa Đokovićem

Daren Kejhil, trener Janika Sinera, govorio je o usponu italijanskog tenisera prethodnih mjeseci.

To se poklopilo sa dolaskom Australijanca u Sinerov tim, a Janik je u međuvremnu osvojio prvu grend slem titulu i postao najbolje plasirani italijanski teniser ikada na drugom mjestu ATP liste.

"Znamo da će Đoković nastaviti da napreduje, da traži rješenja, da će i Medvedev tražiti rješenje. Alkaraz stalno poboljšava servis. Svako stalno pravi promjene kako bi igrao bolje. Siguran sam da će Janik nastaviti da napreduje", rekao je Kejhil.

Ne želi da poredi Janika Sinera i njegove vršnjake sa teniserima iz tzv. velike trojke.

"Ne mislim da iko treba da bude poređen sa tom generacijom, pogotovo jer Novak još igra, kao i Nadal. Ono što su oni postigli je nevjerovatno. Ne vjerujem da ćemo ikada ponovo vidjeti takvu dominaciju. Fantastično je kako su oni gurali jedan drugog i pomijerali granice ove igre. Sve što danas rade mladi teniseri je posljedica toga što je uradila ova generacija. Ja ipak ne bih poredio Karlosa ili Janika ili Holgera sa njima, jer mislim da je to nefer. Oni moraju prvo sebe da afirmišu. Imaju dobar nivo, ali prvo moraju mnogo da pobjeđuju da bismo počeli da ih poredimo sa velikom trojkom", zaključio je Kejhil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije