Tenis

Kirjos ponovo provocira, ovaj put Kukuškina

Kirjos ponovo provocira, ovaj put Kukuškina
Foto: Instagram | Kirjos ponovo provocira, ovaj put Kukuškina

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos ponovno je na sebe navukao bijes korisnika društvenih mreža zbog sukoba s kazahstanskim igračem Mihailom Kukuškinom na Instagramu.

ATP je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju Kirjosa kako servira "ispod ruke", nešto što on radi često, a mnogi ga zbog toga prozivaju. U opisu su dodali "Taktika ili nevolja?" i izazvali polemiku u komentarima.

Javio se i Kukuškin koji je kao komentar ostavio emotikon palca okrenutog prema dole, jasno poručivši da ne zagovara taj način servisa, a onda se javio i Kirjios koji se očigledno osjetio prozvanim tim komentarom.

"Ne brini, prijatelju, nisam koristio taj servis kad sam te razbijao u Dubaiju", napisao je Kirjios kako bi podsjetio Kukuškina na njihov posljednji meč u kojem je slavio, a Kazahstanac je odgovorio:

"To je bio komentar na servis 'ispod ruke', a ne na to kako ga ti koristiš. Nemoj da budeš nepristojan prema ljudima bez razloga."

Kirjios je odlučio da njegova mora biti zadnja u ovoj raspravi i odgovorio:

"Nisam siguran šta je tačno nepristojno u tome da te podsjetim na neki teniski meč. Samo sam ti rekao šta mislim o našem meču i korištenju tog servisa."

Nakon toga Kukuškin nije odgovorio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underarm serve... Tactic or trouble? 

A post shared by ATP Tour (@atptour) on

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije