Tenis

Kolinsova nakon uspjeha karijere ide u penziju

Kolinsova nakon uspjeha karijere ide u penziju
Foto: Tanjug/AP | Kolins i pored titule ide u penziju

Američka teniserka Danijela Kolins još jednom je potvrdila namjeru da se penzioniše na kraju sezone uprkos velikom iznenađenju koje je napravila na turniru u Majamiju.

Kolins je u finalu Mastersa na Floridi savladala Elenu Ribakinu i poslije dva seta, 7:5, 6:3. 

Kolins, 53. teniserka svijeta, je tako osvojila prvu titulu na turnirima iz serije 1.000 i postala najslabije rangirana teniserka koja je osvojila titulu u Majamiju.

Ipak, ranije najavljeno povlačenje na kraju sezone je i dalje u planu. Kolins je ranije objasnila da ima probleme da ostane trudna, pa je majčinstvo stavila na mjesto iznad karijere na listi životnih prioriteta.

"Hvala svima na ovakvim pitanjima, nadam se da imaju pozitivnu konotaciju, ali ne namjeravam da mijenjam svoju odluku. Znam da mnogo ljudi voli da gleda kako igram. Međutim, kao što sam više puta rekla, imam probleme sa zdravljem koji čine moji život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je lične prirode", rekla je Kolins poslije velikog uspjeha.

Pa je dodala:

"Za mene je ovo kao da je san postao java. Prva velika titula sa 30 godina, sjajni mečevi tokom obe nedjelje, velika podrška na svakom koraku. Nikada neću sve ovo zaboraviti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije