Tenis

Kolinsova stala u polufinalu, Kvitova prva finalistkinja

Kolinsova stala u polufinalu, Kvitova prva finalistkinja
Foto: Tanjug/AP | Kolinsova stala u polufinalu, Kvitova prva finalistkinja

Češka teniserka Petra Kvitova prva je finalistkinja Australijan opena.

Kvitova je polufinalu elininisala najveće iznenađenje turnira Danijel Kolins, rezultatom 7:6 (7-2), 6:0.

Duel na "Rod Lejver areni" trajao je sat i po vremena i može se podijeliti na dva različita dijela, dijelom i zbog visoke temperature u Melburnu. Organizatori su zato odlučili da zatvore krov što je odgovaralo njenom stilu igre.

U prvom setu Amerikanka je uspjela da parira uprkos činjenici da je prvi servis ubacivala manje od 40%, dok Čehinji nije funkcionisao ritern. Međutim, u taj brejku je na površinu isplivao Petrin kvalitet i tada je riješila pitanje pobjednika.

Povela je 1-0, da bi u drugom dijelu igre na terenu postojala samo jedna igračica.

Dvostruka osvajačica Vimbldona plasirala se u svoje treće Gren slem finale, prvo u Melburnu i prvo otkad je u decembru 2016. napadnuta i ranjena nožem u svojoj kući.

"Naporno sam radila da se nađem ovdje, da dođem u finale bilo kojeg turnira. Nisam očekivala da ću stići ovoliko daleko, ali srećna sam što sam došla do finala. Biću zadovoljna šta god da se desi", rekla je Kvitova.

Ovo će joj biti već drugo finale ove sezone, pošto je prije desetak dana osvojila trofej u Brizbejnu, pa ima izgledne šanse da od ponedjeljka bude prva igračica svijeta.

U borbi za trofej "Dafne Akhurst" sastaće se sa pobjednicom drugog polufinale u kojem igraju Naomi Osaka i Karolina Pliškova.

"Biće to veoma zanimljiv meč – Pliškova je imala nevjerovatan trijumf protiv Serene, dok je Naomi u sjajnoj formi. Karolina možda ima bolji servis, ali je Osaka u izuzetnoj formi. Nisam sigurna da ću gledati taj duel, vjerujem da će biti veoma dobar", dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije