Tenis

Kraj za Beretinija, Nadal u nedjelju igra za 19. Grend slem

Kraj za Beretinija, Nadal u nedjelju igra za 19. Grend slem
Foto: N.N. | Kraj za Beretinija, Nadal u nedjelju igra za 19. Grend slem

Rafael Nadal će u nedjelju 8. septembra protiv Rusa Danila Medvedeva imati priliku da osvoji US Open po četvrti put.

Teniser iz Manakora je u polufinalu na Flašing medouzu pobijedio Italijana Matea Beretinija sa 7:6 (6), 6:4, 6:1 u meču koji je trajao ukupno 158 minuta, као i prvo polufinale.

Ovo će biti peto Rafino finale Njujorka i prilika da osvoji 19. Grend slem pehar, čime bi smanjio zaostatak za rekorderom Rodžerom Federerom na samo jedan. I uoči meča sa Beretinijem bilo je jasno da je teniser iz Španije veliki favorit, ne samo za pobjedu u tom meču, već uopšte, na cijelom turniru.

Još jednom je pokazao šampionsku klasu, bio je u stanju da one najvažnije poene u meču odigra najbolje i rezultat je nova prilika za osvajanje pehara.

Beretini nije igrao loše, naprotiv, dobro se držao sve do sredine drugog seta, kada je Španac počeo da igra još bolje i tu je sve bilo riješeno.

Imao je teniser iz Rima veliku priliku za osvajanje početnog seta i ko zna šta bi se kasnije dešavalo da je kojim slučajem uspio da ga osvoji.

Na 5:4, Nadal je imao set loptu na servis Beretinija, ali Italijan je uspio da je neutrališe, da bi kasnije u taj-brejku sjajno počeo, potom došao do 6:4 i dvije set lopte.

Tada mu je zadrhtala ruka, Nadal je poput furije dobio četiri poena u nizu i okrenuo momentum meča na svoju stranu.

U drugom setu, Rafa je napravio brejk u sedmom gemu za 4:3 i to je bilo dovoljno da Beretini i u setu, ispostavilo se i u meču, ne može da ga stigne.

Suočen sa gotovo nemogućom misijom da nešto uradi na 0:2, Beretinij je drastično popustio u trećem setu, Nadal je brejkovima u prvom i petom gemu završio sav posao i igraće novo, 27. Grend slem finale u karijeri.

Treće ove godine, 5 na US Openu, 27 u karijeri.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije