Tenis

Pratite nas na Google news

Lajović: Bio sam navučen na lijekove

Lajović: Bio sam navučen na lijekove
Foto: Tanjug/AP | Lajović: Bio sam navučen na lijekove
N.N.

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je o svom problemu s tabletama i napomenuo da je prvi put poslije tri godine "čist".

Dušan Lajović igra vjerovatno i najbolji tenis u svom životu, on je prvo pomogao Srbiji da osvoji ATP kup da bi se prvi put u karijeri plasirao u 3. kolo Australijen opena.

U intervjuu za Atptour govorio je o velikim bolovima koje je imao i da je u prethodne tri godie faktički bio navučen na lijekove.

Još 2017. godine je zbog problema s leđima počeo sa dozom od 150 miligrama diklofenaka, a kaže da su godinu dana kasnije bolovi u ramenu i laktu bili pojačani, pa je lijekove protiv bolova pio svakog dana, jedan poslije doručka i drugi poslije večere - oba od 75 miligrama.

Pošto te stvari znaju negativno da utiču na jetru, Lajović je redovno vadio krv i testirao se kako bi bio siguran da je s njim sve u redu.

"Mentalno je to izuzetno teško, zamislite da svakog dana morate da pijete određene lekove kako biste funkcionisali", poručio je Lajović.

I sam priznaje da je imao veliku želju da prestane da konzumira diklofenak, ali kaže da je mislio da je to jednostavno način života profesionalnog sportiste, sve do novembra 2019. godine kada je prestao da koristi lijekove protiv bolova.

Lajović od tada igra neuporedivo bolje, čak najbolje u svojoj karijeri.

"Ne koristim lekove prvi put posle tri godine. Ovo je veliki uspeh za mene i voleo bih da tako i ostane. Imao sam ranije velikih problema s ramenom, ali nikada u toj meri kao posle operacije i stvarno ne znam zašto. Jednostavno sam rekao sebi, ovako više ne može! Jer sam se osećao veoma loše zbog velikog broja otrovnih pilula u svom telu", iskren je bio Lajović.

Dušan Lajović će prvi izaći na teren u noći između četvrtka i petka i to oko jedan čas poslije ponoći, kada će se sastati s Argentincem Dijegom Švarcmanom.

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije