Tenis

Lajović se vratio u meč nakon 0:2 pa eliminisan

Lajović se vratio u meč nakon 0:2 pa eliminisan
Foto: atptour.com | Lajović se vratio u meč nakon 0:2 pa eliminisan

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u drugom kolu Rolan Garosa od Kevina Andersona. Južnoafrikanac je slavio rezultatom 6:2, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Srpski teniser uspio je da se vrati iz zaostatka 0:2 i uvede meč u peti, odlučujući set. Ipak,  u osmom gemu petog seta igre je popustio, napravio je dvije duple servis greške što je Anderson iskoristio kako bi napravio brejk.

Južnoafrikanac je potom potvrdio oduzeti servis i došao do pobjede.

Srpski teniser loše je otvorio meč. Bio je nervozan, pravio je mnogo grešaka, a uz to je i Anderson igrao veoma dobro.

Južnoafrikanac se razigrao, pogađao uglove i brzo je došao do duplog brejka. Lajović je prvi set ispustio poslije manje od pola sata igre – 6:2.

Tokom drugog perioda igre Lajović je pružio nešto jači otpor Andersonu, ali opet nije igrao na nivou na kojem zna. U sedmom gemu mu je oduzet servis koji je Južnoafrikanac držao do kraja seta – 6:4.

Lajović se probudio u trećem setu. Srpski teniser iskoristio je i to što je nekada peti teniser svijeta malo pao i osvojio set.

Veliku borbu gledali smo i tokom četvrtog perioda igre, a vidno je bilo da srpski teniser igra mnogo bolje u odnosu na prvi i drugi set.

Nekoliko brejk lopti nije iskoristio, ali zato jeste jednu u osmom gemu i potom u narednom dolazi do izjednačenja – 6:3 (2-2).

U petom setu gledali smo ujednačenu igru, do sedmog gema nismo vidjeli nijednu brejk loptu (3:4), a onda je Lajović poklonio gem Južnoafrikancu sa dvije duple servis greške. Anderson je prihvatio ove poklone i u narednom gemu je došao do pobede.

Anderson će u trećem kolu igrati protiv Andreja Rubljova koji je eliminisao Davidoviča Fokinu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije