Tenis

Lajović zaustavljen u kvalifikacijama za Sinsinati

Lajović zaustavljen u kvalifikacijama za Sinsinati
Foto: Tanjug/AP arhiva | Lajović zaustavljen u kvalifikacijama za Sinsinati

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspio da se plasira u glavni žrijeb Mastersa u Sinsinatiju, pošto je rano jutros u posljednjem kolu kvalifikacija poražen od Italijana Lorenca Musetija 6:4, 6:4.

Italijan je pobijedio Lajovića poslije sat i 38 minuta igre. Srbin je poveo 2:0 na početku prvog seta, ali je potom Italijan osvojio četiri uzastopna gema. Lajović je u osmom gemu pri vođstvu Musetija od 4:3 imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Museti je potom sigurnom igrom dobio prvi set rezultatom 6:4.

U drugom setu viđena je velika borba. Italijan je prvi došao do brejka u trećem gemu. Lajović je odmah uzvratio ribrejkom. Museti je zatim u devetom gemu napravio novi brejk, a onda je na svoj servis stigao do pobjede. Museti će u prvom kolu glavnog žrijeba igrati protiv Hrvata Borne Ćorića.

U prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju igraće Filip Krajinović protiv Britanca Danijela Evansa, dok će se Miomir Kecmanović sastati sa Pablo Karenjom-Bustom iz Španije, koji je osvojio Masters u Montrealu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije