Tenis

Manarino bolji od Korde za četvrti trofej u karijeri

Manarino bolji od Korde za četvrti trofej u karijeri
Foto: Printscreen/Instagram/Mannarino | Manarino bolji od Korde za četvrti trofej u karijeri

Francuski teniser Adrijen Manarino uspio je nakon preokreta da pobijedi Amerikanca Sebastijana Kordu u finalu Astane rezultatom 2:1 (4:6,6:3,6:2).

U prvom setu Kordi je bio dovoljan jedan brejk koji je napravio u devetu gemu ovog seta. Do tog momenta igra je uglavnom bila ujednačena, ali par dobrih bekend paralela pomiješano sa kojom greškom francuskog tenisera, rezultiralo je u brejku koji je američki teniser bez problema potvrdio I tako odnio prvi set na svoju stranu.

Drugi set I neshvatljiv pad Amerikanca. Imao je set prednosti I brejk prednosti, a potom je Manarino ušao u onaj svoj "mod" kada ne griješi, kada one njegove "ravnjače" od udaraca padaju u posljednju trećinu terena, neposredno oko osnovne linije.  Od 2:1 za Kordu, 23-godišnji teniser do kraja uzima samo jedan gem, a drugi set odlazi na stranu dosta iskusnijeg Francuza koji tako igru uvodi u treći odlučujući set.

A potom, potpuni kolaps. Nešto što je karakteristično za karijeru mladog Amerikanca, a to je da nakon izgubljenog seta sasvim mentalno splasne i potpuno posusta. S obzirom na to, a da sa druge strane imate iskusnog vuka koji to zna da iskoristi, onda set izgubite sa 6:2 i ostanete bez druge titule u karijeri.

Ovo je Manarinov četvrti pehar u profesionalnoj karijeri, drugi ove sezone. Ova titula samo predstavlja potvrdu da se nalazi u formi karijere, a da isto tako igra i svoju najblju sezonu od kada se nalazi na pro turu. 

U ponedjeljak, kada izađe nova rang lista, Manarino će biti na 23. poziciji, dok će Korda biti lošiji za svega tri mjesta od Francuza te će biti 26. igrač svijeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije