Tenis

Mari: Velika trojka i jedan klovn

Mari: Velika trojka i jedan klovn
Foto: Tanjug/AP | Mari: Velika trojka i jedan klovn

Britanski teniser Endi Mari na duhovit način izuzeo se iz "velike četvorke" svjetskog tenisa u koju ga svrstavaju zajedno sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, Špancem Rafaelom Nadalom i najboljim srpskim teniserom Novakom Ðokovićem.

Pomenuti velikani tenisa okupili su se večeras u O2 areni, gdje će sutra početi Lejver kup koji će poslužiti kao oproštaj Rodžera Federera od profesionalnog tenisa, a Mari je objavom na Instagramu rekao šta misli o grupi koja se u Londonu sastaje posljednji put.

"Velika trojka i jedan klovn. Ovakvi treninzi se ne viđaju često. Apsolutna je privilegija dijeliti teren sa ovom trojicom momaka posljednji put", napisao je Mari na svom Instagram nalogu.

Iako je osvojio svega tri Gren slema i po tom parametru nije ni blizu Nadala (22), Ðokovića (21) i Federera (20), Mari je igrao čak 11 Gren slem finala. Pet puta poražen je od Ðokovića i tri puta od Federera.

Švajcarac Rodžer Federer staviće sutra uveče tačku na profesionalnu karijeru u paru sa Rafaelom Nadalom, a rivali će im biti Amerikanci Džek Sok i Frensis Tijafo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije